Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Flądra w pomidorach"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 264
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 197
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 264
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 197
Składniki
Przepis przysłała Zofia Goździalska z Łodzi
Ryby oczyść, umyj, osusz i skrop sokiem z cytryny. Oprósz solą, pieprzem, tymiankiem.
Flądry ułóż w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Pokrój cebulę ze szczypiorkiem. Pomidory sparz, obierz ze skórki. Pokrój, wymieszaj z cebulą.
Warzywa rozłóż na rybach. Posyp szczy ptą tymianku i soli. Naczynie wstaw do rozgrzanego piekarnika. Zapiekaj ok. 30 minut w 200°C.
<strong>Czas przygotowania 55 min, ilość porcji 3, cena za porcję 3,50 zł</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie