Do góry

Przekąski Przepis na:

Francuska babeczka z camembert i cebulką

Francuska babeczka z camembert i cebulką

Autor:

Przepisów i artykułów: 557 Ocena: 9825

Dodano:

Odsłon: 291

Prosta i szybka przystawka lub wczesna kolacja na ciepło.

Składniki

1-2 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Dwie blaszki babkowe (podstawa 10 cm) wysmarować tłuszczem, posypać mąką i wstawić do lodówki.
    Cebule przekroić na trzy części, posypać solą, pieprzem i krótko poddusić na odrobinie oliwy. Piekarnik rozgrzać do 190-200 C.
    Z ciasta francuskiego wyciąć dwa koła o średnicy 18-19 cm i wyłożyć nimi blaszki. Spód posypać lekko zmielonym siemieniem.
    Do każdej babki włożyć po trzy plastry cebuli, przykryć ponacinanym serem.
    W nacięcia włożyć połówki ząbka czosnku, posypać ziołami prowansalskimi.
    Boki ciasta posmarować roztrzepanym żółtkiem i posypać zmielonym siemieniem. Pieczemy do lekkiego przyrumienienia.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń