Do góry

Przekąski Przepis na:

Francuskie paszteciki z żółtym serem

Przepis dnia 2011-09-05
Francuskie paszteciki z żółtym serem

Autor:

Przepisów i artykułów: 236 Ocena: 6138

Dodano:

Odsłon: 65069

Znakomite!

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Z ugotowanego udka kurczaka zdjęłam mięso i drobno je pokroiłam. Kapustę kwaszoną mocno odcisnęłam i drobno pokroiłam. Cebulę posiekałam i podsmażyłam na oliwie. Wszystkie składniki wymieszałam, dodałam starty żółty ser i dużo pieprzu, szczyptę soli. Farsz nakładałam na kawałki ciasta francuskiego, które zawijałam w pasztecik. Po wierzchu posypałam sezamem. Piekłam w 220 stopniach przez 15 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

taura 05 września 2011 @polarna, ser dodałam jako urozmaicenie normalnego farszu jak do pierogów. Tak więc ser można spokojnie pominąc. Poza tym, farsz dość mocno trzyma ciasto francuskie, więc nie musisz mieć żadnych obaw :)

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

dobew 03 czerwca 2011 Uwielbiam ciasto francuskie, choć wiem jak tuczy.Paszteciki są SUPER, z tym, że ja przed posypaniem ich sezamem, smaruję białkiem, żeby ziarenka nie spadały.

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

jagienkaaa 31 maja 2011 Bardzo fajne rozwiazanie do barszczu,ale tez do bulionu i jako osobne danie!Dzieki!

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

taura 29 maja 2011 Niczym nie smarowałam pasztecików, ponieważ sezam trzymał się na plaskiej powierzchni bez poblemu. Oczywiście możesz posypać kminkiem, świetie pasuje do kapusty kwaszonej. Zyczę smacznego!

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ola100 29 maja 2011 Mam farsz od pierogow miesno-kapusciany zrobie paszteciki ale czy smarowalas czym maslem jajkiem bo czego sie bedzie trzymac posypka moze byc kminek.Bardzo ladnie wygladaja i pewnie tez smakuja.

5 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń