Do góry

Przekąski Przepis na:

Francuskie przekąski z mozarellą

Francuskie przekąski z mozarellą

Autor:

Przepisów i artykułów: 56 Ocena: 633

Dodano:

Odsłon: 397

Błyskawiczna i bardzo smaczna przekąska, idealna na spotkanie ze znajomymi. Palmiery najlepiej smakują na ciepło, ale po przestudzeniu również są pyszne.

Składniki

5-6 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Ciasto francuskie rozłożyć, posmarować cienko koncentratem pomidorowym i posypać bazylią.

  2. Zaznaczyć delikatnie na dłuższej krawędzi ciasta podział na cztery części. Dwie środkowe części posypać tartą mozarellą.

  3. Złożyć krótsze brzegi ciasta tak, by spotkały się w środku i lekko docisnąć.

  4. Ponownie posmarować wierzch ciasta koncentratem pomidorowym i posypać mozarellą.

  5. Złożyć ciasto w podobny sposób jak poprzednio, tj. tak, by brzegi spotkały się w środku. Posmarować wierzch ciasta koncentratem i złożyć ciasto na pół wzdłuż dłuższego brzegu.

  6. Pokroić ciasto na plastry szerokości ok. 1 cm, ułożyć w sporych odstępach na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

  7. Piec w temperaturze 180 st. C przez 15-20 minut, do zrumienienia palmierów.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (10)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń