Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Francuskie rożki drobiowe"
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 48
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 173
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 76
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 55
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 48
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 173
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 76
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 55
Składniki
Podudzia opłucz, osusz, przełóż do miseczki. Natkę oraz szałwię opłucz, osusz, posiekaj, wymieszaj z olejem. Dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę, suszone zioła oraz ostrą paprykę, sól i pieprz do smaku.
Mięso polej przygotowaną marynatą. Miseczkę przykryj folią i wstaw na godzinę do lodówki. W tym czasie rozmroź ciasto. Lekko je rozwałkuj i potnij na cienkie paseczki.
Zamarynowane podudzia obsmaż na rumiano na rozgrzanej patelni. Potem mięso owiń paseczkami ciasta. Ułóż na blasze przykrytej pergaminem. Ciasto posmaruj roztrzepanym jajkiem. Posyp ziarenkami sezamu. Wstaw do piekarnika rozgrzanego wcześ niej do temperatury 220°C. Piecz około 20 minut.Źródło: Naj