Do góry

Przetwory Przepis na:

Frużelina ananasowo-truskawkowa

Frużelina ananasowo-truskawkowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 2049 Ocena: 45984

Dodano:

Odsłon: 214

Szybki sposób na domowe przetwory. Dodatek cząbru podkreśla smak owoców.

Składniki

  • 500 g truskawek
  • 200 g świeżego ananasa
  • 500 ml wody
  • 1 łyżka suszonego cząbru
  • ksylitol wg uznania
  • 1 pełna łyżka mąki z tapioki
5-6 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Truskawki kroimy na mniejsze części, podobnie ananas. Przekładamy do rondelka, zalewamy zimną wodą, zagotowujemy, zmniejszamy płomień, gotujemy 10 min. Do smaku doprawiamy ksylitolem.

    Mąkę rozprowadzamy w zimnej wodzie, dodajemy do owoców, zagotowujemy, przekładamy do słoiczków, zakręcamy, ustawiamy na zakrętkach do wystudzenia.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Wilczyca666 13 czerwca Wygląda i ze składników wynika,że jest przepyszne.Tapioka zastępuje mąkę ziemniaczaną ? Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń