Do góry

Dodatki Przepis na:

Frużelina wiśniowo-waniliowa

Frużelina wiśniowo-waniliowa

Autor: andalmatiner

Przepisów i artykułów: 89 Ocena: 263

Dodano: 23.03.2018

Odsłon: 113

Wyglądem przypomina kisiel, jest jednak bardziej od niego błyszcząca. Doskonały dodatek do deserów, lodów, gofrów, naleśników, serników, panna cotty, tortów... i do mojej jutrzejszej porannej owsianki...

Składniki

  • 1 opakowanie mrożonych wiśni (450g)
  • 1 solidna łyżeczka pasty waniliowej lub laska wanilii
  • 2 łyżki cukru trzcinowego
  • sok z 1/2 cytryny
  • 1 płaska łyżka skrobi ziemniaczanej
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. 1. Wiśnie włóż do rondelka, przykryj pokrywką i podgrzewaj na małym ogniu około 15 minut, aż do całkowitego rozmrożenia wiśni (od czasu do czasu delikatnie zamieszaj owoce).

    2. Dodaj cukier, pastę z wanilii oraz sok z cytryny.

    3. Zagotuj.

    4. Odlej z rondelka około 1/3 szklanki soku z owoców i rozprowadź w nim skrobię ziemniaczaną.

    5. Wymieszaj z owocami i zagotuj.

    6. Odstaw z ognia i gotowe.

    7. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń