Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Frykadelki wołowe z suszoną żurawiną"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 258
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 258
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
Składniki
Żurawinę zalej gorącą wodą, odstaw na kilka minut, by napęczniała. Osącz.
Mieloną wołowinę wyrób z bułką tartą, posiekanymi ziołami i żurawiną. Wbij jajko, wlej 2 łyżki wody, dokładnie wyrób.
Przypraw do smaku solą i pieprzem. Wilgotnymi dłońmi uformuj z masy małe frykadelki.
Olej rozgrzej na patelni, usmaż frykadelki ze wszystkich stron na złoty kolor. Osącz z tłuszczu.
<strong>Przepis przysłała Ewelina Modelewska z Woli Miedniewskiej.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie