Do góry

Dania główne Przepis na:

Frykasy z mięsa mielonego i boczku

Frykasy z mięsa mielonego i boczku

Autor:

Przepisów i artykułów: 248 Ocena: 1560

Dodano:

Odsłon: 461

Tłuszcz wydobywający się z boczku wpływa na smak całej potrawy.

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. 1. Jajka gotujemy na twardo.

  2. 2. Mięso przekładamy do miski.

  3. 3. Wbijamy jajko

  4. 4. Dodajemy bułkę tarta.

  5. 5. Doprawiamy pieprzem, solą oraz majerankiem.

  6. 6. Wyrabiamy masę, robimy duże kotlety.

  7. 7. Cebulę obieramy i prużymy na rozgrzanym oleju.

  8. 8. Do cebuli dodajemy pieczarki.

  9. 9. Doprawiamy pieprzem oraz solą., studzimy.

  10. 10. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach.

  11. 11. Jajka obieramy, drobno kroimy, dodajemy do sera.

  12. 12. Pieczarki również łączymy z serem, dokładnie mieszamy.

  13. 13. Kotlet lekko rozpłaszczamy na środku umieszczamy szklankę, boki szklanki oblepiamy mięsem.

  14. 14. Mięso owijamy plastrami boczku.

  15. 15. Delikatnie wyjmujemy szklankę.

  16. 16. Otwór napełniamy farszem.

  17. 17. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

  18. 18. Zapiekamy 40 minut w 180˚C.
    19. Danie gotowe.
    20. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

babciaaneczka 11 października Pięknie wygląda,na pewno bardzo smaczne,zabieram do książki, do najbliższego
wykorzystania:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń