Do góry

Dodatki Przepis na:

Frytki warzywne

Frytki warzywne

Autor:

Przepisów i artykułów: 42 Ocena: 347

Dodano:

Odsłon: 677

Pyszna i zdrowa alternatywa dla tradycyjnych frytek. Idealne jako dodatek do obiadu lub jako przekąska.

Składniki

  • Ulubione warzywa – pietruszka, bataty, seler, buraki, marchewka
  • Dodatkowo:
  • - oliwa z oliwek (3 łyżki)
  • - ocet balsamiczny (2 łyżki)
  • - czosnek (2 ząbki)
  • - zioła (bazylia, oregano, tymianek)
  • - papryka słodka
1-2 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Warzywa obieramy, myjemy i kroimy w słupki.
    Oliwę z oliwek mieszamy z octem, wyciśniętym czosnkiem i ziołami. Całość mieszamy z warzywami i odstawiamy na 10 minut.

  2. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 30 minut, aż warzywa będą miękkie i upieczone.
    Można podawać z dipem (np. czosnkowym lub koperkowym).

    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń