Do góry

Przekąski Przepis na:

Galareta z drobiu.

Galareta z drobiu.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1408 Ocena: 18022

Dodano:

Odsłon: 3855

Delikatna, bardzo smaczna galareta z drobiu.

Składniki

> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. W 2,5 litra osolonej wody z liśćmi laurowymi i zielem angielskim gotujemy nóżki, skrzydełka, marchew i kacze szyje 1 godzinę, studzimy. Po ostudzeniu wyjmujemy nóżki, skrzydełka, marchew i kacze szyje i obieramy z mięsa. Wywar przecedzamy na sicie z kawałkiem gazy i wlewamy do wymytego garnczka. Obrane mięska z szyjek, nóżek i skrzydełek dodajemy do wywaru, przyprawiamy pieprzem i solą do smaku i gotujemy około 30 minut. Nalewamy 4 łyżki stołowe wywaru do spodeczka i ostudzony wstawiamy do lodówki dla sprawdzenia czy stężeje z niego galareta, jeżeli będzie mało ścięta więc musimy wywar z mięsem doprowadzić do wrzenia i zredukować więcej wody. W między czasie przygotowujemy salaterki, układamy groszek, natkę pietruszki i marchew, mięska i zalewamy wywarem, studzimy. Ostudzone wstawiamy do lodówki na kilka godzin aż stężeje galareta.
    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń