Do góry

Desery Przepis na:

Galaretka arbuzowa

Galaretka arbuzowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 1818 Ocena: 41828

Dodano:

Odsłon: 4172

Naturalna galaretka, bez zbędnych chemicznych dodatków. Smacznie i zdrowo. Do żelowania galaretki użyliśmy agar-agar.

Składniki

  • Na dwie porcje po 250 ml:
  • 450 ml miąższu arbuza
  • 50 ml grenadyny
  • 3,5 g agar-agar
1-2 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Miąższ z arbuza miksujemy w robocie kuchennym na jednolitą masę. Przekładamy do rondelka, dodajemy grenadynę i agar-agar, dokładnie mieszamy i zagotowujemy. Zestawiamy z ognia lekko ostudzamy. Przed wylaniem do salaterek ponownie mieszamy. Wstawiamy do lodówki, do całkowitego stężenia.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń