Do góry

Przekąski Przepis na:

Galaretka wieprzowa

Galaretka wieprzowa

Autor: MEGI110278

Przepisów i artykułów: 173 Ocena: 4088

Dodano: 19.11.2011

Odsłon: 13126

ulubiona przekąska moja i mojego synka :-)

Składniki

5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso pokrojone w kostkę gotuję ok 2 godzin razem z warzywami i przyprawami.Marchewkę wyjmuję wcześniej,żeby się nie rozgotowała.Po ostudzeniu ścieram na tarce.Układam warstwami składniki: marchew,drobno pokrojone mięsko i groszek konserwowy.Żelatynę przygotowuję wg opisu na opakowaniu.Zalewam wywarem z żelatyną i wstawiam na noc do lodówki.

  2. Mój sposób na krystaliczny wywar to: wrzucam mięso na gorącą wodę,nie powstają "burzyny"które zmętniają rosół.W trakcie gotowania dolewam zimną wodę.

  3. SMACZNEGO

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń