Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 299
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 64
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 97
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 475
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 299
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 64
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 97
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 475
Składniki
porcji przyg. 20 min + chłodzenie, porcja: 240 kcal, cena: 3-4 zł.
Czosnek obierz, rozetrzyj z solą. Wymieszaj z pokrojonymi lub porwanymi 3 kromkami chleba i 5 łyżkami oliwy (jeśli masa jest gęsta, można dodać 200 ml przegotowanej wody.
Pomidor sparz i obierz. Gniazdo nasienne włóż do blendera, a miąższ pokrój w kostkę. Resztę pomidorów pokrój i włóż do blendera. Obierz ogórek – 1/3 pokrój w kostkę, resztę włóż do blendera. Tak samo przygotuj paprykę. Do blendera włóż też obraną cebulę. Zblenduj wszystko z pastą z chleba. Dodaj ocet, resztę wody i zmiksuj. Możesz przetrzeć przez sito, doprawić sokiem z cytryny. Gazpacho schłodź w lodówce. Podaj z pokrojonymi warzywami i ew. bazylią.Źródło: Świat kobiety