Do góry

Dania główne Przepis na:

Gnocchi

Gnocchi

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19063

Dodano:

Odsłon: 27

Sprawdzony przepis na "Gnocchi"

Składniki

  • 30 dag białego sera
  • 2 małe jajka
  • ok. 3/4 szklanki mąki
  • masło
  • cukier i cynamon do polania
3-4 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Biały ser przeciśnij przez praskę. Dodaj jajka (albo jedno całkiem duże) i przesianą mąkę. Zagniataj, aż powstanie zwarte ciasto. Podziel na pół, uformuj dwa cienkie wałki. Pokrój na kawałki po półtora cm (każdy kawałek możesz jeszcze delikatnie uformować w palcach i wycisnąć na nim widelcem rowki).

  2. Kluseczki wrzuć do wrzącej, lekko osolonej wody. Gdy wypłyną, gotuj minutę. Podawaj gorące, polane stopionym masłem, posypane cukrem i cynamonem.

  3. Przepis przysłała Sylwia Ładyga z Brzegów

  4. Czas przygotowania: 20 min, ilość porcji: 2, cena za porcję: 3 zł.

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń