Do góry

Dania główne Przepis na:

Gnocchi z jabłkiem i rabarbarem

Gnocchi z jabłkiem i rabarbarem

Autor: bryssska

Przepisów i artykułów: 216 Ocena: 5227

Dodano: 15.04.2018

Odsłon: 139

Pyszna wersja podania włoskich kopytek.

Składniki

  • 1 opakowanie kluseczek Gnocchi
  • 1/2 kg jabłek
  • 60 dag rabarbaru
  • cukier
  • łyżka masła
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Jabłka obieramy, oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy w kostkę, rabarbar oczyszczamy i kroimy w kostkę. Na dużej patelni roztapiamy masło, na masło wrzucamy pokrojone jabłka i rabarbar. Wszystko delikatnie mieszamy i smażymy na małym ogniu, aż wszystko zmięknie.

  2. Do smażonego rabarbaru i jabłek dodajemy cukier, każdy sypie według uznania i smaku.

  3. W osobnym garnku w osolonej wodzie gotujemy gnocchi według opisu na opakowaniu. Po ugotowaniu kluseczki odcedzamy.

  4. Gorące ugotowane kluseczki gnocchi nakładamy na talerz.

  5. Na kluseczki nakładamy gorące smażone jabłka z rabarbarem. Smacznego !!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (9)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń