Do góry

Desery Przepis na:

Gofry a la ciasto marchewkowe

Gofry a la ciasto marchewkowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 375 Ocena: 4392

Dodano:

Odsłon: 78

Jeśli lubisz ciasto marchewkowe, te gofry są dla Ciebie :)

Składniki

  • 100 g. marchwi startej na drobnych oczkach
  • 2 jajka
  • 50 g, cukru
  • 50 g. mąki pszennej
  • 50 g. mąki żytniej
  • 50 g. mąki z orzeszków włoskich (ja starłam orzechy ba drobnej tarce)
  • 50 g. skrobi ziemniaczanej
  • 250 ml. wody mineralnej gazowanej
  • 2 łyżki oleju kokosowego + olej kokosowy do smarowania gofrownicy, płaska łyżeczka cynamonu
  • płaska łyżeczka startych goździków
5-6 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Z podanych składników wyjdzie 8 kwadratowych gofrów



    Jajka zmiksować z cukrem na gładko, dodać wodę i olej.
    W osobnym naczyniu wymieszać suche składniki. I stopniowo dodawać je do składników mokrych wymieszanych. Na końcu dodać startą marchew.
    Gofrów nie należy zbyt mocno przypiekać.

    Wierzch udekorować karmelizowaną marchwią;


    małą marchewkę należy zetrzeć na drobnych oczkach, wsypać 4 łyżeczki cukru.
    Przypiekać na suchej patelni,aż stanie się chrupiąca. Polecam ten dodatek do gofrów.

    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń