Do góry

Dania główne Przepis na:

Gofry z cukinii z rukolą i łososiem

Gofry z cukinii z rukolą i łososiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 52 Ocena: 762

Dodano:

Odsłon: 815

Rewelacyjne połączenie smaków

Składniki

  • mąka orkiszowa 130 g (może być pszenna)
  • cukinia 350 g
  • mleko 50 g
  • jajka 3 sztuki
  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • zioła prowansalskie
  • sól, pieprz do smaku
  • rukola 2 garści
  • pomidory koktajlowe
  • musztarda 2 yżki
  • syrop z agawy 1 łyżka (można uzyć miodu)
  • sok z cytryny
1-2 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Cukinię zetrzyj na tarce o grubych oczkach (nieco mniejszych jak na buraczki), odsącz z nadmiaru wody.
    W misce połącz ze sobą jajka, mąkę, proszek do pieczenia oraz mleko. Następnie dodaj cukinię, sól i pieprz do smaku oraz zioła prowansalskie. Dokładnie wymieszaj.
    Upiecz gofry.

  2. Z musztardy, soku z cytryny i syropu z agawy przygotuj sos. Rukolę wymieszaj z sosem. Na upieczone gofry układaj rukolę, na to pomidorki koktajlowe i łososia.

  3. więcej przepisów:https://kazimierzdieta.wordpress.com/

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń