Do góry

Dania główne Przepis na:

Gołąbki

Gołąbki

Autor:

Przepisów i artykułów: 104 Ocena: 2404

Dodano:

Odsłon: 13628

Smaczne...

Składniki

> 6 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Sparzyć kapustę oddzielając kolejne liście wystudzić.W tym czasie przygotować mięso (ja kupiłam mieloną łopatkę).Mięso do miski do tego namoczone bułki zblenderowane(zmielić) z cebulą i czosnkiem,jajka,bułką tarta,przyprawa do gołąbków,pieprz ziołowy,sól pieprz,wymieszać.Jeśli jest to konieczne doprawić.

  2. Z liści kapusty odciąć twardą część,nakładać po małej garstce mięsa,zwinąć gołąbka i tak do wyczerpania zapasu.Na dno garnka ułożyć pozostałe liście(zostawić kilka do przykrycia ) ułożyć gołąbki,włożyć rosołki i trochę posolić i przykryć pozostałymi liśćmi,zalać wodą po gotowaniu kapusty.Gotować do miękkości.

  3. Zlać wodę z gołąbków i zagotować dodać przecier,koncentrat doprawić solą ,cukrem zagotować zaprawić mąką.Gotowe.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

tolada 30 lipca 2015 Może i smaczne, ale nie najlepiej się prezentują na Twoim zdjęciu...

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń