Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Gołąbki faszerowane kaszą gryczaną"
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 187
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 129
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 307
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 111
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 187
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 129
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 307
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 111
Składniki
Kapustę sparz, zdejmij liście i wytnij nerw. Kaszę gryczaną ugotuj.
Na rozgrzanym oleju podsmaż posiekaną cebulę i pokrojoną paprykę. Dodaj oczyszczone pieczarki, dosyp przyprawy i wbij jajka. Całość wymieszaj z kaszą.
Na każdy liść kapusty nałóż po łyżce przygotowanego farszu. Zwiń gołąbki i umieść je ciasno w garnku.
Wlej bulion wymieszany z przecierem pomidorowym. Dodaj sól i pieprz. Gotuj potrawę ok. 30 minut.Źródło: Kurier TV