Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki z mięsem, ryżem i kaszą , zawinięte w liście włoskiej kapusty. Bez żadnego problemu zdejmiecie liście z włoskiej kapusty, ważne jest jednak, aby przed zawijaniem farszu, liście sparzyć gorącą wodą. Gołąbki pyszne, zapiekałam je w sosie pomidorowym. Polecam Wam przepis, ulepszajcie go :) Ślicznie pozdrawiam :) Kasia
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35736
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1217
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1759
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6041
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35736
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1217
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1759
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6041
        
        
                Składniki
Z podanych składników wyjdzie około 16 gołąbków. Zdejmujemy liście z kapusty, parzymy chwilę w gorącej wodzie.
Wszystkie składniki farszu mieszamy. Kładziemy porcję farszu na każdy liść, zawijamy.
Naczynie żaroodporne wykładamy liśćmi kapusty, plasterkami boczku, na to ciasno układamy przygotowane gołąbki. Ostatnią warstwę obkładamy gałązkami pietruszki oraz plasterkami boczku, wlewamy około 1 szklankę wody bądź bulionu, kładziemy liście kapusty, naczynie przykrywamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 2 godziny. Po tym czasie gołąbki zalewamy sosem pomidorowym i dalej zapiekamy, jeszcze przez około pół godziny. Smacznego :)