Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki z mięsem, ryżem i kaszą , zawinięte w liście włoskiej kapusty. Bez żadnego problemu zdejmiecie liście z włoskiej kapusty, ważne jest jednak, aby przed zawijaniem farszu, liście sparzyć gorącą wodą. Gołąbki pyszne, zapiekałam je w sosie pomidorowym. Polecam Wam przepis, ulepszajcie go :) Ślicznie pozdrawiam :) Kasia
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1221
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457798
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1479
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2289
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 594
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1221
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457798
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1479
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2289
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 594
Składniki
Z podanych składników wyjdzie około 16 gołąbków. Zdejmujemy liście z kapusty, parzymy chwilę w gorącej wodzie.
Wszystkie składniki farszu mieszamy. Kładziemy porcję farszu na każdy liść, zawijamy.
Naczynie żaroodporne wykładamy liśćmi kapusty, plasterkami boczku, na to ciasno układamy przygotowane gołąbki. Ostatnią warstwę obkładamy gałązkami pietruszki oraz plasterkami boczku, wlewamy około 1 szklankę wody bądź bulionu, kładziemy liście kapusty, naczynie przykrywamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 2 godziny. Po tym czasie gołąbki zalewamy sosem pomidorowym i dalej zapiekamy, jeszcze przez około pół godziny. Smacznego :)