Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki z mięsem, ryżem i kaszą , zawinięte w liście włoskiej kapusty. Bez żadnego problemu zdejmiecie liście z włoskiej kapusty, ważne jest jednak, aby przed zawijaniem farszu, liście sparzyć gorącą wodą. Gołąbki pyszne, zapiekałam je w sosie pomidorowym. Polecam Wam przepis, ulepszajcie go :) Ślicznie pozdrawiam :) Kasia
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 1466
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7365
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2862
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 1466
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7365
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2862
Składniki
Z podanych składników wyjdzie około 16 gołąbków. Zdejmujemy liście z kapusty, parzymy chwilę w gorącej wodzie.
Wszystkie składniki farszu mieszamy. Kładziemy porcję farszu na każdy liść, zawijamy.
Naczynie żaroodporne wykładamy liśćmi kapusty, plasterkami boczku, na to ciasno układamy przygotowane gołąbki. Ostatnią warstwę obkładamy gałązkami pietruszki oraz plasterkami boczku, wlewamy około 1 szklankę wody bądź bulionu, kładziemy liście kapusty, naczynie przykrywamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 2 godziny. Po tym czasie gołąbki zalewamy sosem pomidorowym i dalej zapiekamy, jeszcze przez około pół godziny. Smacznego :)