Do góry

Dania główne Przepis na:

GOŁĄBKI Z BRUKSELKI

GOŁĄBKI Z BRUKSELKI

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 3

Dodano:

Odsłon: 1720

Na każdą kieszeń.Dla bezrobotnych,pacjentów szpitali oraz dla darmowych jadłodajni.Smaczne,dietetyczne i szybko strawne.

Składniki

  • brukselki
  • ryż
  • mięso mielone
  • dodatki
5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. 4-6 większych brukselek trochę obgotuj,podziel na liście.€gotuj tyle ziarenek ryżu ile masz listków. Farsz.W kieliszku 100gr.zmieszaj składniki,sól,pieprz,koncentrat pomidorowy,suszony majeranek oraz 5 gr.mięsa mielonego.Ziarenka ryżu obtocz w farszu i układaj na liściach brukselki.Zwijaj do środka.Zrób troszeczkę bulionu dodaj przyprawy wg.własnego smaku.Ułóż w foremce do pierników na dnie rondelka i zalej je bulionem.Gotuj około 5 min.na małym ogniu.Gorące ułóż na dużych łyżkach polej keczupem i szybko zjedz,żeby nie wystygły.Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ivaVienna 07 czerwca 2010 hahahahaha! genialny przepis! Tak-koniecznie dodaj fotke.Na deser proponuje tik-tak 0 calorii.;-)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Gruba-dynia 02 czerwca 2010 Super przepis, ode mnie 5+.
Mam pytanie: czy jeśli zjem trzy takie gołąbki to nie przytyję??
Pozdrawiam :-)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń