Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny przepis z naszą ulubioną kaszą. Tym razem postawiliśmy na gołąbki z dodatkiem dyni. Cud, miód, malina <3
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 339
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 339
Składniki
Kaszę gotujemy na sypko. Odcedzamy, studzimy, przekładamy do miski. Posiekaną cebulę smażymy z pokrojonym w kostkę miąższem z dyni. Studzimy, dodajemy do kaszy. Posiekaną natkę dodajemy razem z mięsem do kaszy. Wszystkie składniki mieszamy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Liście kapusty lekko sparzamy, studzimy. Farsz układamy na każdym liściu i zawijamy. Gołąbki układamy w naczyniu żaroodpornym, zalewamy rosołem, pieczemy 90 min pod przykryciem w temperaturze 180°C. Podajemy z ulubionym sosem. U nas grzybowy <3