Do góry

Dania główne Przepis na:

Gołąbki z farszem sojowo-pieczarkowym

Gołąbki z farszem sojowo-pieczarkowym

Autor: anetalili

Przepisów i artykułów: 11 Ocena: 94

Dodano: 10.02.2013

Odsłon: 2782

Danie bezmięsne dla fanów soi

Składniki

5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Soję zalewamy zimną wodą i zostawiamy na noc do namoczenia. Następnego dnia płuczemy i gotujemy soję przez 2 godziny. Wystudzoną soję mielimy w maszynce do mięsa.

  2. Pieczarki obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulę kroimy w kostkę i razem z pieczarkami dusimy na patelni bez tłuszczu pod przykryciem.

  3. Wystudzone pieczarki mieszamy z soją, pieczarkami i jajkami. Doprawiamy dość intensywnie solą i pieprzem.

  4. Kapustę parzymy we wrzątku i zdejmujemy z niej kolejno liście. Z liści odcinamy twarde elementy i na środku każdego liścia kładziemy farsz. Gołąbki zwijamy dość ciasno i układamy w garnku wyłożonym liśćmi kapusty. Zalewamy rosołem i gotujemy ok. godziny do miękkości kapusty. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń