Do góry

Dania główne Przepis na:

Gołąbki z młodej kapusty

Gołąbki z młodej kapusty

Autor:

Przepisów i artykułów: 205 Ocena: 3225

Dodano:

Odsłon: 2152

Moje ulubione!

Składniki

  • 1 młoda kapusta,
  • 2 torebki ryżu,
  • 500 g mięsa mielonego,
  • jajko
  • sól, pieprz, tymianek, 4 liście laurowe, ziele angielskie,
  • woda z kostkami rosołowymi
  • olej do smażenia
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Liście kapusty obgotować we wrzątku ok. 30 min. Wyciągnąć i przestudzić. Usunąć zgrubienia z liści. Mięso podsmażyć na oleju. Przyprawić. Ryż ugotować, wsypać do miski i połączyć z mięsem. Doprawić i wbić jajko. Wymieszać dokładnie. Na liście kłaść gotowy farsz i zwijać gołąbki.
    Przygotować wywar: Zagotować wodę z kostkami, dodać liście laurowe, ziele angielskie.
    Dno garnka wyłożyć liściami. Na liściach ułożyć gołąbki i zalać je bulionem. Gotować ok. godzinę.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

martinezo 31 maja 2016 Zamówienie u żony złożone...
W weekend WYŻERKA !!!
UWIELBIAM

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Docherro 31 maja 2016 Narobiłaś mi smaku,muszę zrobić,pyszne:)

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń