Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oto nasza propozycja na bezmięsne gołąbki. Wersja z gotowanymi ziemniakami. Pycha!
Pyszna potrawa wegetariańska przypominająca leczo. Pełna warzyw i smaków a gł...
Odsłon: 21
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 55
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 202
Pyszna potrawa wegetariańska przypominająca leczo. Pełna warzyw i smaków a gł...
Odsłon: 21
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 55
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 202
Składniki
Ziemniaki obieramy ,kroimy na mniejsze kawałki i gotujemy w osolonym wrzątku. Kapustę parzymy ,zdejmujemy liście ,obcinamy zgrubiałe miejsca. Cebule siekamy ,szklimy na maśle. Odsączone ziemniaki (ciepłe) przepuszczamy przez maszynkę (średnie oczka) ,wbijamy jajka ,dodajemy ostudzoną cebulę ,dodajemy gałkę muszkatołową ,majeranek ,sól i pieprz do smaku. Masę dokładnie wyrabiamy. Na każdy liść kładziemy farsz i zawijamy. Przekładamy do brytfanki ,zalewamy szklanką bulionu warzywnego i pieczemy 30 min w temperaturze180°C. Podajemy na ciepło z ulubionym sosem.