Do góry

Dania główne Przepis na:

Golonki z indyka

Golonki z indyka

Autor:

Przepisów i artykułów: 328 Ocena: 3976

Dodano:

Odsłon: 1442

Smaczne, delikatne mięso do obiadu. Chociaż nie tylko. Po wystudzeniu można je pokroić na plastry i podawać jako wędlinę. Przygotowanie zabiera trochę czasu. Uważam jednak, że warto od czasu do czasu zafundować rodzinie taki rarytas.

Składniki

  • 2 spore golonki indycze
  • marynata:
  • 4-5 łyżek oleju rzepakowego
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • 4 kulki ziela angielskiego
  • 2 listki laurowe
  • sól, pieprz, papryka wędzona
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wymieszać składniki marynaty. Liski laurowe można rozdrobnić. Mięso umyć. Ja zdjęłam skórkę, bo jej nie lubimy. Jak kto uważa - można ją oczywiście zostawić. Natrzeć mięso marynatą i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Dać do lodówki na kilka godzin. Można nawet na całą noc. Piec pod przykryciem w 180 st. C około dwóch godzin. Od czasu do czasu polać wytworzonym sosem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń