Do góry

Dania główne Przepis na:

Gorący kociołek z kurczakiem z Tobago

Gorący kociołek z kurczakiem z Tobago

Autor: leopard28

Przepisów i artykułów: 131 Ocena: 2087

Dodano: 08.01.2011

Odsłon: 3802

kurczak inaczej w mleczku kokosowym

Składniki

3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Rozpuścić masło na patelni, smażyć kurczaka porcjami 5 min. Mięso odstawić.

  2. Na tej samej patelni usmażyć cebulę i czosnek. Dodać curry, chili, szafran i smażyć jeszcze 1 minutę często mieszając.

  3. Zawartość patelni przełożyć do większego garnka lub rondla,dodać usmażonego wcześniej kurczaka, dosypać sól, wlać połowę mleczka kokosowego i zimną wodę, tak aby zakryć kawałki drobiu. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu pod przykryciem przez 45 minut. Dolać pozostałe mleczko kokosowe, wymieszać dokładnie składniki.

  4. Podawać z ryżem oraz dodatkami: bana w plastrach, posiekany pomidor i cebula, jogurt naturalny.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Mirabelka 08 stycznia 2011 raczej z "Tobago", a nie Tabago :) a swoją drogą, na pewno pyszne - z takimi składnikami :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 08 stycznia 2011 Bardzo apetyczne danie. Kurczak i mleczko kokosowe...do ulubionych.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń