Do góry

Dania główne Przepis na:

Gotowany schab

Gotowany schab

Autor:

Przepisów i artykułów: 205 Ocena: 2733

Dodano:

Odsłon: 10365

Gotowany schab

Składniki

  • 1 kg schabu
  • 1 łyżka suszonego tymianku
  • 1 łyżeczka mielonego pieprzu
  • 1 łyżka soli
  • 2 listki laurowe
  • 2 ząbki czosnku
> 6 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso opłukać , osuszyć, natrzeć pieprzem i tymiankiem.
    Przykryć i wstawić do lodówki na 24 godziny.
    Litr wody zagotować z solą czosnkiem i listkami laurowymi.
    Do gotującej się wody włożyć mięso. Gotować 5 min. Zostawić w wodzie do ostygnięcia. Wstawić na noc do lodówki.
    Następnego dnia mięso z zalewą zagotować. Gotować 3 minuty.
    Znów odstawić na noc do lodówki, a następnego dnia ponownie zagotować. Gotować 2 min.
    Mięso osączyć.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń