Do góry

Przetwory Przepis na:

Granatowe jabłka

Granatowe jabłka

Autor:

Przepisów i artykułów: 113 Ocena: 420

Dodano:

Odsłon: 175

Uwielbiam owoc granatu. Postanowiłam zamknąć go w słoiku z jabłkami. Wyszedł z tego pyszny dżemikowy duet.

Składniki

  • 1,5 kg jabłek ( obranych i pokrojonych na kawałki )
  • 1 duży granat
  • 1 szk cukru
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Jabłka wrzucić na głęboką patelnię i smażyć 10 minut.
    Dodać cukier i mieszać aż się rozpuści.
    Po około pięciu minutach dodać pestki granatu i wymieszać.
    Dżem nakładać do wcześniej wyparzonych słoiczków.
    Jeśli chcemy dżem szybko użyć to wystarczy zakręcić gorący dżem.
    Natomiast jeśli chcemy dłużej go przechowywać to pasteryzujemy 15 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń