Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka domowa granola jest przepyszna, zdrowa i bardzo odżywcza.
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5397
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29746
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 230
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19398
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1040
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5397
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29746
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 230
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19398
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1040
Składniki
Piekarnik nagrzać do 150 stopni C. Przygotować dużą blachę (najlepiej z wyposażenia piekarnika) i wyłożyć papierem do pieczenia. W misce wymieszać płatki owsiane z orzechami, cynamonem, kokosem i nasionami słonecznika i dyni. Herbatę zaparzyć i połączyć z miodem. Następnie wlać do miski z płatkami i wszystko wymieszać. Tak przygotowaną mieszankę rozłożyć równomiernie na całej powierzchni blachy. Piec w piekarniku przez 10 minut. Po tym czasie zamieszać płatki i piec przez kolejne 10 minut. Jeszcze raz przemieszać i piec kilka jeszcze kilka minut na lekko miodowy kolor. Na koniec posypać rodzynkami i żurawiną i pozostawić do wystygnięcia.