Do góry

Dania główne Przepis na:

Grillowana pierś indyka

Grillowana pierś indyka

Autor:

Przepisów i artykułów: 1520 Ocena: 12882

Dodano:

Odsłon: 11

Przepis wart wypróbowania: "Grillowana pierś indyka"

Składniki

  • 4 plastry z piersi z indyka
  • pęczek zielonych szparagów
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • ząbek czosnku
  • 5 dag sera typu lazur
  • papryka wędzona
  • olej
  • sól
  • pieprz. Marynata: 4 łyżki ciemnego sosu sojowego
  • pół łyżeczki słodkiej czerwonej papryki
  • majeranek
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Przygotuj marynatę. Włóż mięso, odstaw na godzinę. Smaż je na patelni grillowej. Szparagi pokrój, smaż na oleju z przeciśniętym czosnkiem, solą i pieprzem.

  2. Jogurt z serem zmiksuj blenderem, smaruj masą piersi z jednej strony, ułóż szparagi, złóż, posyp wędzoną papryką. Zapiekaj 20 minut w temperaturze 180°C.

    Źródło: Dobry Tydzień

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń