Do góry

Dania główne Przepis na:

Grillowany filet z indyka pod pieczarkową kołderką

Grillowany filet z indyka pod pieczarkową kołderką

Autor:

Przepisów i artykułów: 414 Ocena: 6700

Dodano:

Odsłon: 620

Dietetycy twierdzą, że mięso indyka jest zdrowsze niż mięso kurczaka. Wierząc im, zaczęłam częściej po nie sięgać. Bardzo lubię grillowane ze względu na smak i szybkość przygotowania. By nie było nudno dodałam pieczarki.

Składniki

  • 500g fileta z indyka
  • 500g pieczarek
  • 100 ml śmietany
  • 1 cebula
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 2 ząbki czosnku
  • sól, pieprz, papryka słodka
  • olej
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Pieczarki kroimy na kawałki, cebulę i czosnek w kostkę, natkę pietruszki siekamy. Na rozgrzanym oleju podsmażamy warzywa, dusimy aż odparuje sok z pieczarek. Dodajemy śmietanę, natkę, sól i pieprz.

  2. Filet z indyka kroimy na mniejsze kawałki, delikatnie rozbijamy. Nacieramy je solą, pieprzem, papryką i odrobiną oleju. Grillujemy w grillu elektrycznym lub na patelni grillowej. Na filecie układamy pieczarki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 08 kwietnia Super jedzonko, wczoraj na grillu, tym tradycyjnym na powietrzu, robiliśmy coś podobnego, z tym, że z kurczaka :)
Różne sałatki i pieczarki były wcześniej w domu przygotowane.
Mniami, z tym, że Twój indyk, to bardziej wytrawne mięsiwko :D

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń