Do góry

Dania główne Przepis na:

Grillowany schabowy

Grillowany schabowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 1520 Ocena: 12882

Dodano:

Odsłon: 4

Wypróbowany przepis na "Grillowany schabowy"

Składniki

3-4 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. W moździerzu rozgnieć pieprz z solą, czosnkiem, kolendrą, rozmarynem, płatkami chilli. Przyprawy wymieszaj z ketchupem i miodem. Kotlety opłucz, delikatnie zbij tłuczkiem do mięsa.

  2. Mięso zanurz w marynacie i dokładnie nią natrzyj, przykryj i odstaw do lodówki (najlepiej na kilka godzin). Cebulę pokrój w bardzo cienkie paski, zeszklij na rozgrzanym oleju.

  3. Patelnię grillową posmaruj niewielką ilością oleju, rozgrzej, układaj plastry mięsa, smaż około 5 minut z każdej strony. Zdejmij z patelni, przykryj i odstaw na kilka minut. Podawaj z przysmażoną cebulką na wierzchu.

  4. CZAS: około 30 minut

    Źródło: Dobry Tydzień

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń