Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Grillowany schabowy"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 256
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 256
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
Składniki
W moździerzu rozgnieć pieprz z solą, czosnkiem, kolendrą, rozmarynem, płatkami chilli. Przyprawy wymieszaj z ketchupem i miodem. Kotlety opłucz, delikatnie zbij tłuczkiem do mięsa.
Mięso zanurz w marynacie i dokładnie nią natrzyj, przykryj i odstaw do lodówki (najlepiej na kilka godzin). Cebulę pokrój w bardzo cienkie paski, zeszklij na rozgrzanym oleju.
Patelnię grillową posmaruj niewielką ilością oleju, rozgrzej, układaj plastry mięsa, smaż około 5 minut z każdej strony. Zdejmij z patelni, przykryj i odstaw na kilka minut. Podawaj z przysmażoną cebulką na wierzchu.
CZAS: około 30 minutŹródło: Dobry Tydzień