Do góry

Dania główne Przepis na:

Grillowany stek wołowy

Grillowany stek wołowy

Autor: GREGORHSPEED

Przepisów i artykułów: 1778 Ocena: 40774

Dodano: 13.04.2015

Odsłon: 17604

Podana przez nas propozycja idealnie nada się też w nadchodzącym sezonie grillowym. Preferujemy wersję średnio wysmażoną.

Składniki

  • polędwica wołowa (700-800 g)
  • musztarda dijon
  • sól ,pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie


  1. Mięso dzielimy na kawałki o grubości 2-3 cm. Oprószamy solą i pieprzem ,nacieramy musztardą i zawijamy w folię spożywczą. Wstawiamy do lodówki na 30 min. Na bardzo rozgrzanej patelni grillujemy stek z obu stron. Stopień wysmażenia uzależniony jest od czasu grillowania. Możemy podać z grillowanymi warzywami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń