Do góry

Dania główne Przepis na:

Grilowane spiralki z indyka i pepperoni

Przepis dnia 2010-05-03
Grilowane spiralki z indyka i pepperoni

Autor:

Przepisów i artykułów: 123 Ocena: 1959

Dodano:

Odsłon: 12819

Proste i aromatyczne danie. Idealne na grillowe party

Składniki

  • PIERS Z INDYKA, 1 sztuka
  • kielbaska pepperoni srednio pikantna, 3 sztuki
  • pesto z suszonych pomidorow, 5 lyzeczek
  • sol
5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mieso pokroic wzdluz na ciekie platy, kazdy z nich posmarowac pesto i posolic. Nastepnie na jednym z brzegow ulozyc kielbaske i ciasno zrolowac. Gotowa "roladke" pokroic na plastry (okolo 1cm grugosci) Ponabijac plastry (slimaczki) na patyczki do szaszlykow. Grillowac okolo 12-15 min. (az mieso bedzie upieczone w srodku)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Mirabelka 26 kwietnia 2010 Hi hi, a ja nie zaserwuję, choć wygląda przepysznie ;) bo kiedy zeszłego lata robiłam u siebie grilla i zrobiłam drobiowe szaszłyki (najzwyklejsze), to moi znajomi kazali się popukać w głowę i uznali, że przesadziłam ;) no cóż... studenci. Dla nich jak grill to tylko kiełbasa z Tesco :]

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

polkangaroo 26 kwietnia 2010 Na pierwszym grillu zaserwuję wszystkim takie danie, mniam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń