Do góry

Zupy Przepis na:

Grochówka na wędzonych udkach kurczaka.

Grochówka na wędzonych udkach kurczaka.

Autor:

Przepisów i artykułów: 644 Ocena: 11977

Dodano:

Odsłon: 204

Pyszna i aromatyczna,polecam:)

Składniki

> 6 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Groch łuskany kilka razy wypłukać w zimnej wodzie.
    Nalać zimną wodę tyle by groch był dobrze przykryty i zostawić w niej na noc.


    Na dugi dzień wstawić groch na palnik w wodzie w której był moczony.
    Dodać ziele i liście laurowe.

    Gotować min.3 godz.Po tym czasie dodać wędzone nóżki i dalej gotować,uzupełniać wodę by nie było bardzo gęsto.


    Miękkie udka wyjąć i obrać mięso,skóry wyrzuciłam.

    Dodać mięso do grochówki i gotować jeśli groch nie rozgotował się całkowicie.Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę,majeranek, lubczyk ,pieprze,sól oraz maggi( jeśli nie używacie nie dodawajcie,ja bardzo lubię).Zagotować przez 5 min.

    Uzupełnić wodą jak jest potrzeba,grochówka powinna być dość gęsta.

  2. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (25)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ElMar 14 marca Pyszna zupka, z taką wkładką (udka wędzone) jeszcze nie robiłam:) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 14 marca No masz, u nas dziś był drugi dzień grochówki hehehe. Tyle wczoraj zrobiliśmy, że na dziś też wystarczyło i to na takie duże michy ;)
U nas bardziej tradycyjna, robiona od lat, a Ty prezentujesz taką na większym wypasie z kurczakiem. Wędzone udka na pewno podniosły smaczek zupy, pychotka :)
Odpowiedzi: 5 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

fafiatko 14 marca Takich smakolykow to ja jeszcze nie znalam, wedzonka jest a to w grochowce najwazniejsze, no i delikatne miąsko! Pyszne! Odpowiedzi: 8 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń