Do góry

Dodatki Przepis na:

Groszek po francusku

Groszek po francusku

Autor:

Przepisów i artykułów: 830 Ocena: 16025

Dodano:

Odsłon: 2402

Przepis Nagelli Lawson. i koleżanki ze Smakera , hajduczek-naturalnie. Wg mnie pyszne danie.

Składniki

  • 400 g świeżego groszku
  • duża sałata masłowa
  • pół szklanki bulionu warzywnego
  • pieprz
  • sól
  • 1 łyżka masła klarowanego
  • 1 łyżka oliwy
  • pęczek dymki ze szczypiorem
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. W rondlu rozgrzałem masło i oliwę. Na rozgrzany tłuszcz wrzuciłem pokrojoną w plasterki dymkę wraz ze szczypiorkiem. Podsmażyłem, aż zmiękła.
    Następnie dodałem groszek i bulion, podgrzałem, aż się zagotował. Krótko dusiłem. Sałatę pokroiłem w dość szerokie paski. Dodałem do gotującego się zielonego groszku. Gotowałem na dużym ogniu, bez przykrycia, aż wszystko zmiękło, a sos zredukował się. Kilka minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń