Do góry

Desery Przepis na:

gruszki w polewie czekoladowej

gruszki w polewie czekoladowej

Autor:

Przepisów i artykułów: 18 Ocena: 201

Dodano:

Odsłon: 628

proste i słodkie :)

Składniki

5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Gruszki obrać ze skórki ( nie odcinać ogonków ), od strony czubka wydrążyć gniazda nasienne.

  2. Zagotować dwie szklanki wody z cukrem, cukrem waniliowym i skórką z cytryny.

  3. Ugotować gruszki w syropie, aby były miękkie.

  4. Wyjąć owoce z syropu, ustawić ogonkami do góry i ostudzić.

  5. Czekoladę włożyć do kubka, wlać mleko, wstawić kubek do większego naczynia z gorącą wodą i rozpuścić czekoladę. Przestudzoną, ale jeszcze płynną polać gruszki i zostawić do zastygnięcia.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń