Do góry

Desery Przepis na:

Gruszki z pieca

Gruszki z pieca

Autor:

Przepisów i artykułów: 131 Ocena: 2177

Dodano:

Odsłon: 2661

Bardzo prosty i pyszny deser.

Składniki

  • soczyste gruszki, 2 sztuki
  • sok z cytryny, 1/2 cytryny
  • cukier waniliowy, 2 łyżeczki
  • gorzka czekolada, 2-3 kostki
  • owoce granatu, 1 granat
  • liście mięty, do dekoracji
1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Gruszki umyć i osuszyć (nie obierać ze skórki), przekroić na połówki i usunąć gniazda nasienne. Przygotowane owoce skropić sokiem z cytryny i posypać całą powierzchnię gruszki cukrem waniliowym. Ułożyć na blaszce i wstawić do nagrzanego do 160 stopni C piekarnika. Piec przez 20 minut.

  2. Czekoladę zetrzeć na tarce. Gorące gruszki posypać wiórkami czekoladowymi i kryształkami granatu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń