Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warto łączyć ser kozi z gruszką ? Oczywiście, że tak.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 40570
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 424
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 206
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 387
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9318
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 40570
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 424
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 206
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 387
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9318
Składniki
Gruszki przekroiłem wzdłuż na pół i wydrążyłem odrobinę miąższu. W miejsce po wydrążeniu włożyłem starty ser, uprażone płatki migdałów, namoczoną żurawinę. Przygotowałem kruszonkę : połączyłem mąkę, masło pokrojone w kostkę i cukier, wyrobiłem palcami. Zawinąłem w folię, wstawiłem do lodówki.
Gruszki ułożyłem w żaroodpornej formie posypałem startą kruszonką i startym serem Zapiekałem ok. 20 minut w temperaturze 180 stopni.