Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Gruszkowa strucla z wanilią"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 248
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 181
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 248
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 181
Składniki
Gruszki umyj, obierz, wytnij gniazda nasienne. Miąższ pokrój na kawałeczki. Wymieszaj je z sokiem cytrynowym, cukrem waniliowym, rodzynkami oraz płatkami migdałowymi.
Masło stop, przestudź. Mąkę przesiej na stolnicę. Dodaj do niej stopione masło oraz serek homogenizowany. Dolej odrobinę wody i zagnieć gładkie ciasto. Przykryj je miseczką odwróconą do góry dnem. Odstaw na około 30 minut. Potem ciasto cienko rozwałkuj. Posmaruj nadzieniem gruszkowym, pozostawiając wolne brzegi.
Placek dość ciasno zwiń. Struclę przenieś na blachę wyłożoną pergaminem. Ciasto wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 st. Piecz około 40 minut.Źródło: Tina