Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, szybka w wykonaniu przystawka na imprezy i spotkania towarzyskie.
Odsłon: 59
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 215
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 82
Pyszne oponki drożdżowe Dziś takie słodkości przy karnawale polecam
Odsłon: 426
Smaczna, szybka w wykonaniu przystawka na imprezy i spotkania towarzyskie.
Odsłon: 59
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 215
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 82
Pyszne oponki drożdżowe Dziś takie słodkości przy karnawale polecam
Odsłon: 426
Składniki
Ubijamy jajka z cukrem na gładką masę. Dodajemy masło, konfitury i herbatę. Dobrze mieszamy. Dodajemy mąkę i resztę składników ( ja dodałam orzechy i odrobinę żurawiny ).
Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany.Piekarnik nagrzewamy do 200-220°C.Wkładamy ciasto do nasmarowanej formy (ja robię z formach silikonowych, które nie potrzebują smarowania a ciasto łatwo wyjąć).
Pieczmy 25-30 minut (aż do uzyskania rumianej barwy). Smacznego!