Do góry

Przekąski Przepis na:

Gruzińskie herbaciane

Gruzińskie herbaciane

Autor:

Przepisów i artykułów: 111 Ocena: 837

Dodano:

Odsłon: 5454

Smaczne Tanie łatwe

Składniki

1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ubijamy jajka z cukrem na gładką masę. Dodajemy masło, konfitury i herbatę. Dobrze mieszamy. Dodajemy mąkę i resztę składników ( ja dodałam orzechy i odrobinę żurawiny ).

  2. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany.Piekarnik nagrzewamy do 200-220°C.Wkładamy ciasto do nasmarowanej formy (ja robię z formach silikonowych, które nie potrzebują smarowania a ciasto łatwo wyjąć).

  3. Pieczmy 25-30 minut (aż do uzyskania rumianej barwy). Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Annuar 13 września 2012 Uwielbiam wszystko co gruzińskie, gdyż mam ogromny sentyment do tego kraju. Wspaniała kuchnia i ludzie. A herbatę mają przepyszną.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń