Do góry

Przekąski Przepis na:

Grzanka francuska z serem i szynką

Grzanka francuska z serem i szynką

Autor:

Przepisów i artykułów: 49 Ocena: 1206

Dodano:

Odsłon: 5594

To najlepsze grzanki jakie jadłam. Połączenie szynki i sera z sosem musztardowo- śmietanowym daje super efekt, a przy tym taki tost jest bardzo pożywny.

Składniki

1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Musztardę utrzyj ze śmietaną na jednolitą masę

  2. Bułkę przekrój na pół i posmaruj obydwie połówki masą musztardowo- śmietanową.

  3. Na jednej z połówek połóż plasterek sera, szynkę i następny plaster sera. Przykryj drugą połówka i przyciśnij.

  4. Na patelni rozgrzej masło i smaż bułkę z obu stron na rumiano. Jedź gorące.

  5. Przepis pochodzi z programu „French Food at Home”.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Mirabelka 12 marca 2010 Oj, na pewno jest pyszne :) dodatek musztardy francuskiej zawsze sprawia, że proste danie robi się wyjątkowe :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń