Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Grzanka z jajkiem, bekonem i salsą"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 263
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 195
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 263
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 195
Składniki
Wykrój otwór pośrodku każdej kromki (np. szklanką). Rozgrzej oliwę na patelni i ułóż na niej chleb, dociśnij łopatką. Smaż 1-2 minuty, aż kromki nabiorą złocistego koloru.
Odwróć każdą kromkę na drugą stronę. W otwory pośrodku wbij jajka. Posyp odrobiną soli i pieprzu. Smaż ok. 2 minut, aż białko się zetnie, a chleb zrumieni.
Usmaż w tym samym czasie plasterki bekonu (przez 3-4 minuty). Powinien być chrupiący.
Przypraw pomidory mieloną papryką, solą i pieprzem. Lekko podgrzej. Najlepiej smakują podane z gorącymi grzankami z bekonem, salsą i listkami szpinaku.
<strong>Czas przygotowania: 15 minut, 4 porcje, 400 kcal/porcja , koszt: ok. 3 zł porcja</strong>Źródło: Olivia