Do góry

Przekąski Przepis na:

Grzanki meksykańskie

Grzanki meksykańskie

Autor:

Przepisów i artykułów: 49 Ocena: 974

Dodano:

Odsłon: 9420

Mała rzecz, która ucieszy wszystkich mięsożerców.

Składniki

  • mięso wieprzowe mielone (np. łopatka), 300 g
  • jajko, 1 szt
  • cebula, 1 szt
  • pół kajzerki
  • papryka zielona, 1 duża
  • passata pomidorowa, 1 opak.
  • tarty ser, 100 g
  • sól, pieprz
  • chleb tostowy
  • olej do smażenia
5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Zrobić pulpeciki: cebulkę posiekaj drobno, bułkę namocz i odciśnij. Dodaj do mięsa, wbij jajko, przypraw solą i pieprzem i dokładnie wymieszaj. Ulep małe kuleczki i wstaw na pół godziny do lodówki. Potem usmaż na brązowo.

  2. Paprykę pokrój w poprzek, w "obrączki". Na kromki chleba kładź po jednej obrączce, do środka wkładaj po 4 pulpeciki. Nałóż na każdą po 2 łyżki passaty pomidorowej, posyp startym serem. Można jeszcze doprawić, jeśli ktoś lubi pikantnie. Wstaw do piekarnika (180-200 stopni) na ok. 10-15 min.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń