Do góry

Śniadania Przepis na:

Grzanki z pieczonym burakiem, gruszką i rozmarynem

Grzanki z pieczonym burakiem, gruszką i rozmarynem

Autor:

Przepisów i artykułów: 19 Ocena: 136

Dodano:

Odsłon: 801

Pieczone buraki towarzystwie gruszki, na chrupiących grzankach, skropionych octem balsamicznym, doprawionych solą gruboziarnistą i rozmarynem. Poezja smaku!

Składniki

  • 3 kromki chleba orkiszowego
  • 1 (średni) burak
  • 1 gruszka
  • rozmaryn
  • sól gruboziarnista
  • 2 łyżki octu balsamicznego
1-2 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Piekarnik nastawić na 200 stopni (opcja: góra i dół). Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Buraka oraz gruszkę umyć, obrać, pokroić w grubsze plastry, skropić octem balsamicznym, posypać rozmarynem i solą gruboziarnistą. Wstawić do piekarnika i piec przez około 20 minut. W tym czasie należy opiec kromki chleba w tosterze. Gdy gruszka i burak będą gotowe wyjąć z piekarnika, ułożyć na grzankach. Podawać.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

justa_kitchen 29 lipca 2014 na pewno przetestuję! ale pewnie dodam trochę tymianku i gorgonzoli... :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń