Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Grzybowe paszteciki"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 264
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 196
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 264
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 196
Składniki
czas ok. 60 min; porcja – 240 kcal, cena 1,30 zł
Pieczarki oczyść, opłucz starannie pod bieżącą wodą, osusz papierowym ręcznikiem kuchennym, a następnie pokrój w plasterki.
Obrane cebule opłucz, osusz i drobno poszatkuj. Na patelni rozgrzej 2-3 łyżki oleju (możesz też dodać masło). Wrzuć cebulę, krótko przesmaż. Dodaj pieczarki. Duś na małym ogniu bez przykrycia, często mieszając, około 10 minut.
Do masy pieczarkowej wbij dwa jajka. Smaż jeszcze chwilę, aż jajka się zetną. Patelnię zdejmij z ognia. Gałązki natki opłucz, osusz, listki drobno posiekaj. Dodaj do farszu, wymieszaj.
Farsz dopraw solą, pieprzem i tymiankiem. Rozłóż na cieście, zwiń roladę. Pokrój ją w plasterki. Posmaruj je ostatnim jajkiem. Piecz ok. 20 min w 180 st.Źródło: Świat kobiety