Do góry

Dania główne Przepis na:

Grzybowe trio

Grzybowe trio

Autor:

Przepisów i artykułów: 81 Ocena: 1818

Dodano:

Odsłon: 15615

Miałem sen który stał się rzeczywistością-dla smakoszy!

Składniki

3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pieczarki kroimy na ćwiartki i razem z kurkami dusimy 5 minut na maśle, doprawiając solą i pieprzem.

  2. Prawdziwki kroimy w drobną kostkę i dusimy na maśle z drobno pokrojonym czosnkiem kilka minut (ja dusiłem 10min). Pod koniec duszenia zagęścić wodą z mąką-wlewamy powoli.

  3. Ja dodałbym jeszcze do pełnego smaku rydze i kanie ale niestety jeszcze ich nie ma.

  4. Podawać z ryżem, kaszą, ziemniakami, chlebem, makaronem lub z ulubionym dodatkiem. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kibi87 30 lipca 2010 alw pyszności, aż pachnie z ekranu komputera:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

annawk 30 lipca 2010 kurcze , u Ciebie wciąż bardzo smacznie kurkowo ,a ja nawet nie mam czasu iść w las... i gdzie tu sprawiedliwość :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Manuela73 29 lipca 2010 "Na grzyby - w aromatów pełen las" - tak to chyba leciało...:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 29 lipca 2010 Masz piękne i smaczne sny. Pozdrawiam.))

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

madziak 29 lipca 2010 Ty takie pyszności serwujesz a ja na kolację chlebek z pomidorkiem :( Bajecznie wygląda...

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń