Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Grzybowy omlet"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 982
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 265
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 202
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 982
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 265
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 202
Składniki
Kurki oczyść z piasku, umyj i osusz. Cebulę obierz i posiekaj w kostkę, zeszklij na maśle. Dodaj kurki i duś, aż będą miękkie (maksymalnie ok. 10-15 min).
Jajka ubij z mlekiem i szczyptą soli oraz pieprzu (możesz to zrobić ręcznie lub mikserem). Rozgrzej niecałą łyżkę oleju na patelni. Wlej ubite jajka i smaż, aż omlet zetnie się od spodu (ok. 5-7 min).
Następnie przewróć na drugą stronę (np. szeroką drewnianą szpatułką). Na wierzchu rozłóż uduszone kurki i smaż omlet jeszcze 3 min.
Przed podaniem gotowy omlet posyp obficie pokrojonym szczypiorem z dymki. Podawaj sam lub z pieczywem.Źródło: Świat kobiety